Skriv ut denna sida
torsdag, 27 augusti 2015 15:15

Andreas Joons, ny pressekreterare till Skanska

Skrivet av 
alt

                                                                                                                      

Den första september utökas Skanskas pressavdelning när Andreas Joons (bilden) tillträder tjänsten som pressekreterare.

 

Koons är 40 år och kommer närmast från Nyhetsbyrån Direkt där han arbetat som börsreporter de senaste tio åren. Där har han bland annat ansvarat för bevakning och rapportering av de stora nordiska byggbolagen, finans- och fastighetssektorn.

 

– Vi ser fram emot att jobba med Andreas i hans nya roll. Andreas har utmärkt sig genom att alltid vara väl påläst och ha en bra förståelse för branschen och Skanska. Vår ambition är att vara en av de bästa pressavdelningarna och alltid ha snabb och bra service till medierna. Andreas erfarenhet och kunskap kommer vara värdefull i det arbetet, säger Edvard Lind, presschef på Skanska.

 

När Financial Hearings 2014 rankade Sveriges nyhetsbyråjournalister tog Andreas Joons hem förstaplatsen.

 

– Efter ett decennium som nyhetsbyråreporter ska det bli spännande att byta sida och jobba med nyheter från ett storbolagsperspektiv. Jag ser fram emot att dyka ännu djupare i Skanskas värld och bidra till pressarbetet med mina erfarenheter. Det ska bli kul att jobba på Skanska och i Edvard Linds team, säger Andreas Joons, tillträdande pressekreterare för Skanska.

 

Från och med den 1 september består Skanska pressgrupp av följande personer, Edvard Lind, presschef, Mia Trahn, presstalesman Sverige, Annika Svensson, press- och pr-ansvarig samt Andreas Joons, pressekreterare.

Senaste från Redaktionen