25 april 2024
fredag, 26 juni 2015 12:04

Patrik Emanuelsson, ny vd för Locum

Skrivet av 
alt

                                                                                                                      

Styrelsen för Locum har beslutat att utse Patrik Emanuelsson (bilden) till ny vd för Locum. Han efterträder Nathalie Boulas Nilsson som överraskande fick sparken av Locums styrelse i våras.


Emanuelsson är sedan 2013 vd för Micasa Fastigheter, Stockholms stads fastighetsbolag för vård och omsorg. Mellan 2007 och 2013 var han vice vd och fastighetschef (från 2009) på Svenska Bostäder. Han tillträder sin nya befattning under hösten.

 

– Patriks erfarenhet från ledande befattningar inom såväl fastighetsförvaltning som byggprojekt i offentlig regi gör honom mycket lämpad för uppdraget som vd för Locum. I sina tidigare uppdrag har han visat på en mycket god förmåga att leda förändringsprocesser och att skapa kundnytta, säger Paul Lindquist, styrelseordförande för Locum.

 

–  Locum befinner sig i ett skede där framtidens hälso- och sjukvård nu tar form. Stora delar av vården får nya lokaler och gamla rustas. Nu skapar vi en bättre vårdmiljö för patienterna och en bättre arbetsmiljö för medarbetarna i vården. Jag ser fram emot att få leda Locum och bidra till att dessa förändringar sker med hög kvalitet, i rätt tid och till rätt pris, säger Patrik Emanuelsson, tillträdande vd för Locum.

 

I en kommentar kan åter sägas att de täta vd-bytena i Locum, orsakade av okynne via ledning och kommunikationstyre kan nu få ett slut med Patrik Emanuelsson.

 

I oktober 2011 blev Nathalie Boulas Nilsson Locums nya vd då hon efterträdde Gunilla Högbom. Boulas Nilsson kom från vårdföretaget Unilabs AB/Capio Diagnostik AB.

 

I november 2010 sparkades Gunilla Högbom med omedelbar verkan som vd för Locum enligt den oklara uppgiften att Högbom hade gjort saker på egen hand utan att ha fått styrelsens stöd. Något som Högbom tillbakavisade. Hon hade hunnit vara vd för Locum i knappt två år. Gunilla Högbom hade stor fastighetskompetens vilket hon visade alla de år hon var vd för Systembolagets Fastigheter och hon fick år 2010 utmärkelsen årets kvinnliga förebild i fastighetsbranschen