19 maj 2022
fredag, 17 april 2015 14:20

Liljedahl, ny vd för Coop Fastigheter

Skrivet av 
alt

                                                                                                                  

I linje med den renodlingsprocess som inleddes 2013 av KF-koncernen kommer en översyn av Coop Fastigheter att göras. I samband med översynen har Helena Liljedahl (bilden), som tidigare har varit vd för Coop Butiksfastigheter, utsetts till ny vd för Coop Fastigheter. Hon efterträder Bernt-Olof Gustavsson som har lämnat vd-posten.

 

– Det har varit intensiva, lärorika och roliga år tillsammans med fantastiska medarbetare på Coop Fastigheter. Men inför den stundande översynen och kommande förändringar har jag valt att lämna över stafettpinnen, säger Bernt-Olof Gustavsson.

 

Gustafsson kommer fortsatt att vara kvar som rådgivare till Coop Fastigheter.

 

Översynen av Coop Fastigheter syftar dels till att anpassa verksamheten efter de ambitioner som KF har när det gäller fastighetsinnehav, dels till att anpassa innehavet efter de behov som Coop Sverige har när det gäller utveckling av butiksnätet.

 

– Det ska bli spännande att leda Coop Fastigheter in i en ny fas. När det gäller planen för avyttringen av fastighetsbeståndet ligger den kvar som tidigare. Vi prioriterar att göra kloka och värdeskapande affärer i en strukturerad process, säger Helena Liljedahl.