25 april 2024
tisdag, 03 mars 2015 13:05

Adamek efterträder Linder på JLL

Skrivet av 
alt

                                                                                        
Efter sex framgångsrika år lämnar nuvarande analyschef Åsa Linder (bilden t h) JLL och blir chef för transaktion, analys och värdering på Svenska Bostadsfonden. Hennes efterträdare blir JLL-kollegan Norbert Adamek (bilden t v) med tio års erfarenhet från såväl transaktionsrådgvining, uthyrning samt fastighetsutveckling. Närmast kommer Adamek från en roll som projektledare inom JLL Tenzing Capital Markets och tidigare har han varit verksam på Catella och Skanska Fastigheter Stockholm.

 

Åsa Linder har under de senaste sex åren varit värderings- och analyschef och var dessförinnan analyschef och transaktionscontroller på Vasakronan. Nu blir hon chef för Svenska Bostadsfondens transaktions, analys och värderingsenhet. I enheten ingår för närvarande transaktionschefen Ebba Christensson och analysansvarige Victor Svensk.  

 

– Det här är en betydande förstärkning till Svenska Bostadsfonden som fortsätter att expandera. Vi är övertygade om att Åsas erfarenheter och kompetens kommer vara till stor nytta, särskilt nu eftersom nya regler på finansmarknaden medför att transaktion, analys och värdering, som underlag för framgångsrik transaktionsverksamhet och regelefterlevnad, blir allt mer viktigt, säger Lars Swahn, vd för Svenska Bostadsfonden.