19 maj 2022
tisdag, 10 februari 2015 15:26

Thomas Engelhart, ny CCO för Scandic Hotels

Skrivet av 
alt

                                                                                                   

Scandic Hotels meddelar att Thomas Engelhart (bilden) har utsetts till Chief Commercial Officer, CCO, och ansvarig för bolagets alla kommersiella funktioner.

 

I en komplex och snabbt föränderlig värld med ökad digitalisering, nya preferenser hos kunder och hårdare konkurrens att vinna kundernas intresse, köpbeslut och lojalitet, vill Scandic förstärka sin tillväxtresa genom att öka bolagets kommersiella fokus, genom att ytterligare utveckla kundernas upplevelse, samt öka bolagets internationella räckvidd.

 

Engelhart har varit på Scandic tidigare när han under 2007-2011 hade tjänsten som ansvarig för de kommersiella funktionerna. Under den tiden bidrog han avsevärt till den framgångsrika plattform, som har fört Scandic till den ledande position bolaget har idag.

 

– Vi är glada att få hälsa Thomas välkommen tillbaka till vårt team. Scandic har idag ett starkt momentum från 2014 när vi tog marknadsandelar på alla våra nyckelmarknader i Norden. I sin nya roll kommer Thomas ytterligare driva bolagets kommersiella initiativ och säkerställa att Scandics styrka kommer att gynna våra kunder än mer, säger Frank Fiskers, vd & koncernchef.

 

Efter sin tid på Scandic var Thomas Engelhart vd på Coop Marknad och han kommer närmast från en tjänst som Nordenansvarig för Rezidor Hotel Group.

 

– Jag är glad att få komma tillbaka till Scandic, säger Thomas Engelhart. Bolaget är mycket större nu än när jag lämnade 2011, och har med stor framgång byggt vidare på de kommersiella strategier vi inledde redan 2007. Att återigen få bli en del av denna resa gör mig mycket stolt.

 

Thomas Engelhart börjar sin nya tjänst den 5 augusti 2015. I denna roll blir han medlem av Scandics koncernledning och rapporterar till vd Frank Fiskers.