19 januari 2022
torsdag, 15 januari 2015 16:33

Ljungkvist och Bergström i nya roller på BSK

Skrivet av 
alt

                                                                        
Stina Ljungkvist (bilden t v) blir BSK Arkitekters nya vd. Hon tar över rollen efter Ulf Mangefors den 9 februari. Samtidigt tillträder Anna Bergström (bilden t h) på en nyinsatt position som vice vd, med fokus att utveckla företagets affärsrelationer. Mangefors fortsätter som arbetande styrelseordförande.

 

Stina Ljungkvist kommer närmast från en roll som kontorschef på BSK Arkitekter och har lång erfarenhet av stora komplexa projekt på företaget, medan Anna Bergström idag är affärsansvarig och uppdragsledande arkitekt.

 

– Jag ser fram emot att leda ett nytt steg i BSK Arkitekters utveckling. Vi vill stärka vår position som en strategisk rådgivare för våra kunder och bidra till framtidens samhällsbyggande. Vårt mål är att utveckla den moderna arkitektrollen, säger hon.

 

BSK Arkitekter har en stark position och bidrar till samhällsutvecklingen med många olika typer av uppdrag. Stadsutveckling, kontorsomvandling med fokus på framtidens arbetsplatser, sjukhus, bostäder och universitetscampus är några exempel där BSK Arkitekter driver utvecklingen.

 

– Vi växer mycket för tillfället, främst inom bostäder. Vi har idag projekt som totalt omfattar nästan 4 000 lägenheter, med uppdrag för bland annat Stendörren, Magnolia och Carlyle, fortsätter Ljungkvist.

 

Arbetet med att utse Ulf Mangefors efterträdare startade i höstas. Utgångspunkten var att få en naturlig övergång i ledarskapet och skapa goda förutsättningar för en generationsväxling inom företaget.

 

– För oss är det en självklarhet att vår nya vd kommer från de egna leden för att kunna bygga vidare på styrkorna i vår samarbetsorienterade kultur. Stina har varit med oss i över 15 år och har en utmärkt plattform att stå på, säger Ulf Mangefors.