19 januari 2022
måndag, 12 januari 2015 21:24

BSK växer inom stadsplanering

Skrivet av 
alt

                                                                                    

Den starka utvecklingen på BSK fortsätter och nu görs ytterligare en viktig rekrytering. Det senaste stjärnskottet, Linda Högberg Andersson (bilden), kommer till BSK efter post-gradexamen vid Strelka Institute for Media, Architecture and Design i Moskva. Hon tillför spetskompetens inom konceptutveckling och

stadsplanering.

 

– Det känns väldigt bra att välkomna Linda Högberg Andersson till oss. Vi har samarbetat tidigare, bland annat med tävlingen om Kirunas nya stadskärna och då imponerade hon starkt på oss som samordnare av arbetet mellan oss, MVRDV och de andra konsulterna. Linda stärker oss på flera plan men framförallt i tidiga skeden av projekt där hon kan tillföra mycket med sin bakgrund, säger Ulf Mangefors, vd för BSK Arkitekter.

 

Linda Högberg Andersson har en arkitekturbakgrund i Stockholm, Holland, Indien och Moskva. Under sin tidigare anställning på MVRDV och under studierna på Strelka har hon rört över ett brett spektrum av projekt i angränsande områden till arkitektur som research, konceptutveckling, utställning och stadsplanering. Några av hennes tidigare projekt innefattar parallelluppdrag för Biomedicum i Stockholm, Baltyk Tower i Poznan, Aalborg The City Within, utställningen ”Welcome to the Vertical Village” i Seoul och ”KM12,” ett handels- och hotellkoncept i Moskva.