18 april 2024
måndag, 12 januari 2015 13:37

Platzer och Serneke utvecklar i Göteborg

Skrivet av 
alt

Förslag på utformning av Gamlestadens Resecentrum. Bild: Carl-Johan Rydell, Sweco


Platzer och Serneke har träffat avtal om att tillsammans i projektform utveckla Gamlestadens Resecentrum i Göteborg med en area om cirka 17.000 kvm. Platzer förvärvar den blivande fastigheten för långsiktig förvaltning och Serneke ansvarar för totalentreprenaden. Den totala projektkostnaden är beräknad till 450 Mkr. 

 

– Ett hårt arbete från såväl kommunen, Västtrafik som från oss på Serneke, har skapat detta spännande projekt, säger Ola Serneke, vd på Serneke Group AB.

 

Som en del i det Västsvenska paketet ska stadsdelen Gamlestaden utvecklas och kommer omfatta bland annat resecentrum, kontor, bostäder och handel. Vad gäller resecentrum har Göteborgs stad ingått avtal om försäljning av mark och byggrätt till Serneke, som säljer fastigheten till Platzer.

 

Tillsammans ska parterna att utveckla fastigheten och det blivande resecentrumet. Samarbetet innebär att Platzer står för ägande, uthyrning och förvaltning medan Serneke kommer ansvara för totalentreprenaden av byggnationen. Västtrafik har tecknat ett långsiktigt hyresavtal för delar av resecentrumet och Platzer driver nu arbetet vidare med uthyrning av lokalerna.

 

Byggnationen beräknas starta i början av 2016 och stå helt färdig under fjärde kvartalet 2017.

 

– Platzer är redan stora fastighetsägare i Gamlestaden och vi tror mycket på områdets utveckling. Resecentrumet kommer bli ett viktigt nav för hela området. Dessutom blir det en profilbyggnad med bästa läge i Gamlestaden som vi nu får möjlighet att förvärva och därigenom också vara med och utveckla, säger P-G Persson, vd Platzer Fastigheter.