19 april 2024
torsdag, 08 januari 2015 17:10

Hemfosa Fastigheter köper ut Crown

Skrivet av 
alt
Håkan Larsson är CEO och partner i Crown Nordic Management.

 

Hemfosa förvärvar resterande 50 procent av ett fastighetsbestånd om 26 kommersiella fastigheter från Crown Nordic Management. Portföljen innehåller såväl samhällsfastigheter som kontor och logistiklokaler i södra och mellersta Sverige med ett totalt marknadsvärde om cirka 1,3 Mdr kr.

 

Hemfosa genomförde det första steget i förvärvet av Kronfastigheter i december 2013 genom joint venture-bolaget Hemfosa Kronfastigheter Holding till lika delar ägt av Hemfosa och Crown Nordic Management. Nu tar Hemfosa nästa strategiska steg i denna affär och utnyttjar en option att förvärva resterande del av portföljen.

 

De förvärvade fastigheterna omfattar totalt cirka 140.000 kvm uthyrningsbar yta och har ett underliggande fastighetsvärde om cirka 1,3 Mdr kr per den 30 september 2014. Tillträdesdag var den 31 december 2014.

 

Fastigheterna är centralt belägna i tillväxtorter i södra och mellersta Sverige såsom Sundsvall, Gävle, Enköping, Stockholm, Vallentuna, Sigtuna, Norrköping, Linköping, Motala och Uddevalla. Cirka 70 procent av fastighetsvärdet representeras av fastigheterna i Stockholm, Gävle och Uddevalla.

 

– Vi är glada över att Hemfosa, efter ett år av gemensam förädling och renodling tillsammans med Crown Nordic Management, nu kan utnyttja optionen och förvärva resterande del av Kronfastigheter. Fastigheterna passar väl in i Hemfosas växande fastighetsbestånd såväl geografiskt som strategiskt, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa Fastigheter.