20 september 2021
torsdag, 18 december 2014 17:28

Atrium Ljungberg i förvärv om 1,1 Mdr

Skrivet av 
alt

Point Liljeholmen omfattar 40.000 kvm.


Atrium Ljungberg har tecknat avtal om att köpa kontorsfastigheten Point Liljeholmen i Stockholm för 1,1 Mdr kr från en paneuropeisk fond som på europabasis förvaltats gemensamt av LaSalle Investment Management och Aviva Investors och lokalt av Genesta. Leimdörfer är säljarnas rådgivare i affären, som ska slutas den 2 februari 2015.

 

Point Liljeholmen är en tomträtt (Stora Katrineberg 16) strategiskt belägen vid Liljeholmshamnen i anslutning till Marieviks kontorsområde och Liljeholmens galleria. Fastigheten består av flera sammanhållna byggnader med en total uthyrningsbara area om cirka 40.000 kvm samt garage under mark.

 

Fastigheten är så gott som fullt uthyrd till närmare ett trettiotal välrenommerade företag. De stärsta hyresgästerna är Grontmij, Roche, Stockholms läns landsting, Boehringer Ingelheim och VIA Egencia.

 

– Vår strategi är att äga större sammanhängande fastighetsbestånd där vi kan ha egen kundnära förvaltning. Den här fastigheten kompletterar våra befintliga fastigheter på Södermalm och sammanbinder bestånden på ett bra sätt. Stadens planer för området ligger helt i linje med vårt sätt att arbeta med att utveckla stadsmiljöer med en blandning av olika verksamheter, säger Micael Averborg, affärsområdeschef Transaktion och marknad på Atrium Ljungberg.