24 september 2023
tisdag, 25 november 2014 21:15

Simon de Château startar Alma Property Partners

Skrivet av 
alt

Simon de Château.

 

Alma Property Partners är ett nytt fastighetsinvesteringsbolag med säte i Stockholm och fokus på den nordiska fastighetsmarknaden. Bolaget kommer att investera i fastigheter för svenska och utländska institutionella investerares räkning, såsom pensionsfonder, statsägda förmögenhetsfonder, stiftelser, diskretionära förmögenhetsförvaltare och andra finansiella institutioner. Bakom satsningen står Simon de Château tillsammans med Christofer Lundquist och Sloan Wobbeking.

 

– Vi tror på starkt på modellen att ha sammanfallande intressen med våra investerare, varför Alma Property Partners ägs helt av personer som aktivt arbetar i verksamheten. Vi upplever att tidpunkten är väl vald för att starta en sådan plattform och att det är den bästa modellen för att attrahera de främsta talangerna i branschen, säger Simon de Château.

 

de Château, med över 20 års erfarenhet av fastighetsinvesteringar, kommer att vara bolagets ordförande och Chief Investment Officer, med ansvar för att utveckla investeringsstrategier, etablera partnerskap och affärsgenerering. Han var 2003 en av medgrundarna till Sveafastigheter och ledde arbetet med bolagets tre första fastighetsfonder.
    Christofer Lundquist blir bolagets Chief Operating Officer, med ansvar för affärsgenerering och asset management. Han har över 18 års erfarenhet av fastighetsutveckling, transaktioner, förvaltning och finansiering med en bakgrund som COO och fastighetschef för Hemsö, tidigare Kungsleden och RBS Nordisk Renting.

 

I januari ansluter Sloan Wobbeking som medgrundare och vd. Han kommer närmast från Niam och har över 15 års erfarenhet av fastighetsfonder, managementkonsulting och finansiering.