25 april 2024
torsdag, 20 november 2014 18:47

Akademiska Hus bidrar till gula linjen

Skrivet av 
alt

Fabege och Akademiska Hus delfinansierar en ny tunnelbanellinje från Odenplan till Arenastaden.

 

Akademiska hus har beslutat att bidra med 40 Mkr till finansieringen av tunnelbanans nya gula linje till Hagastaden och Arenastaden. Två tredjedelar av Solna stads del av medfinansiering av den nya linjen är därmed säkrad. Sedan tidigare är det klart att Stockholms läns landsting går in med 250 Mkr, Fabege med 40 Mkr och Diligentia med 10 Mkr.

 

– Den nya tredje tunnelbanelinjen till Solna kommer knyta ihop innerstaden med två av Sveriges mest attraktiva tillväxtområden, Arenastaden och Hagastaden. Det är glädjande att vi nu kan presentera den fjärde fastighetsägaren som genom investeringen bidrar till denna samhällsinvestering. Det är naturligt att fastighetsägare som drar vinning av tunnelbanan ska betala, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.

 

– Goda kommunikationer är helt avgörande för en framgångsrik stadsutveckling. Tunnelbanan är därför mycket viktig för utvecklingen av Hagastaden som ett av de ledande life-scienceområdena i världen, och för universitetshuvudstaden Stockholm, säger Sten Wetterblad, regiondirektör på Akademiska Hus.

 

Stockholms läns landsting och fyra Stockholmskommuner arbetar nu för fullt med att förbereda den största tunnelbaneutbyggnaden på decennier. Den totala investeringskostnaden uppgår till 27,5 Mdr kr. Regeringens förhandlingsman HG Wessberg har varit tydlig med att näringslivet och fastighetsägare måste bidra till investeringen då de drar vinning av utbyggnaden. Det är ännu så länge bara Solna som har kunnat presentera externa finansiärer av tunnelbanan.

 

Fastighetsägare i närområdet till den nya tunnelbanelinjen kan räkna med markvärdesökningar till följd av utbyggnaden. Därför är Solnas inriktning att stadens andel på 600 Mkr ska ske genom bidrag från fastighetsägare.

 

Med Akademiska hus beslut har Solna stad fått in 400 Mkr av de 600 Mkr som staden medfinansierar den nya tunnelbanan med. Modellen för medfinansiering från fastighetsägare användes också vid utbyggnaden av tvärbanan till Solna.