29 januari 2023
tisdag, 11 november 2014 19:44

Göteborgs Nya Arena tar form

Skrivet av 
alt

Göteborgs Nya Arenas fullstora fotbollsplan. Bild: OkiDoki! Arkitekter

 

Sommaren 2015 invigs multisportanläggningen Göteborgs Nya Arena. Anläggningen kommer bland annat inrymma en skidanläggning inomhus, en fullstor fotbollsplan, två idrottshallar och ett idrottsgymnasium.

 

Byggherre, ägare och initiativtagare till arenan är Serneke Group, som genomför projektet tillsammans med Prioritet Finans och de båda bolagen äger gemensamt anläggningen.

 

Anläggningen uppförs i Kviberg, ett område som Göteborgs Stad har en vision om att utveckla till Sveriges mest attraktiva idrottsområde. Målet är att skapa en mötesplats där aktiva från hela landet kan ta del av ett brett aktivitetsutbud och ett levande förenings- och näringsliv med inriktning på idrott, rekreation, hälsa och kultur.

 

Byggnaden blir en av Göteborgs största med en yta på 45300 kvm, vilket kan jämföras med Malmö Arenas 51000 kvm och Friends Arenas cirka 100000 kvm.

 

Skidanläggningen kommer att hålla en temperatur på två minusgrader året om. Nordic Wellness kommer att driva skidanläggningen och gymmet. Deras totala hyresyta blir 12700 kvm fördelat på 9500 kvm skidanläggning respektive 3200 kvm gym.

 

– Tanken är att Göteborgs Nya Arena ska vara som ett köpcentrum fast med idrott. Med arenan som nav i Kviberg kommer vi se Sveriges nya centrum för idrott och rekreation växa fram, säger Ola Serneke, vd Serneke Group.