29 januari 2023
torsdag, 30 oktober 2014 20:28

AF Bygg uppför Centrumhuset

Skrivet av 
alt

Centrumhuset i Sannegården uppförs i sex våningsplan, inklusive ett garageplan under mark om 5500 kvm. Bildkälla: AF Bygg Göteborg AB

 

Norskägda AF Bygg Göteborg AB har från Älvstranden Utveckling AB köpt den sista byggrätten i inre Sannegården Göteborg. Där ska AF uppföra ett Centrumhus med verksamhet främst med närservice för boende i området. Byggstart förväntas under första halvåret 2015.

 

Sedan 2008 har ett konsortium bestående av flera byggherrar, samarbetat och utvecklat området inre Sannegården. Älvstranden Utveckling har som markägare lett och samordnat arbetet med utvecklingen av detta delområde på Norra Älvstranden. Centrumhuset blir sista pusselbiten i hela Sannegårdshamnen.

 

– När den sista byggrätten i området gick ut till försäljning var vi noga med att de tillfrågade investerarna skulle bygga på ett sätt som överensstämmer med Vision Älvstaden, som handlar om att älvstränderna ska vara inkluderande, gröna och dynamiska och utformas så att de helar Göteborg, möter vattnet och stärker den regionala kärnan, säger Olle Lindkvist, ordförande i konsortiets styrgrupp och den drivande kraften ifrån Älvstranden Utveckling.