30 november 2023
tisdag, 28 oktober 2014 20:02

Luftfartsverket får nytt hk i Norrköping

Skrivet av 
alt
Efter 39 år flyttar Luftfartsverket huvudkontor till Nya Torget i Norrköping.

 

Nu är det klart att Luftfartsverket (LFVs) huvudkontor i Norrköping får en ny hemvist efter 39 år på Vikboplan. LFV har tecknat avtal med fastighetsbolaget Magnentus om att hyra lokaler i Magnentus Building på Hospitalsgatan 30 vid Nya Torget i Norrköping. Flytten från Vikboplan beräknas ske sommaren 2015.

 

– Vi har noggrant utvärderat flera olika alternativ under processen och vi är mycket nöjda att vi nu har gått i mål och har ett avtal på plats. LFV är inne i ett omfattande förändringsarbete där vi ser över hur vi ska kunna arbeta smartare och mer flexibelt. Avtalet når väl upp ekonomiskt till det besparingsprogram som LFV satt upp, säger generaldirektör Olle Sundin.

 

– Vi behöver en ny arbetsmiljö för vår nya inriktning och för vårt nya förhållningssätt som bygger på mer samverkan och tätare dialoger. Det låter kanske konstigt att lokaler kan utgöra ett hinder i ett förändringsarbete, men de nya lokalerna möjliggör på ett mycket bättre sätt att vi kan möta varandra i vardagen, säger han.

 

– Det är fantastiskt roligt att få LFV som hyresgäst i en stor del av fastigheten. Vi köpte fastigheten 2012 som sedan dess har genomgått stora ombyggnader. Nu kommer det att bli ännu mer liv och rörelse på Hospitalsgatan och M-Kvarteren, vilket är exakt det vi jobbat för de senaste åren. I avtalet ingår också att LFV ges möjlighet att anpassa sina ytor efter förändringar i verksamheten, säger Magnentus ägare Magnus Malm.