Skriv ut denna sida
torsdag, 23 oktober 2014 14:18

Vasakronan hyr ut 2 800 kvm kontor på Söder

Skrivet av 
alt

Ytterligare ett kreativt spelutvecklingsföretag flyttar till Vasakronans fastighet på Västgötagatan 5 på Söder.


Den andra uthyrningen i Vasakronans projektfastighet på Västgötagatan 5 på Södermalm i Stockholm är i hamn. Det är spelutvecklarna och förlaget Paradox Interactive som har tecknat avtal för nytt kontor om 2 800 kvm. Inflyttning sker i oktober 2015.

 

Vasakronan investerar för närvarande 400 Mkr i en totalrenovering av fastigheten Nattugglan på Söder. Fastigheten omfattar cirka 13 000 kvm kontor i åtta plan och kommer att stå klar för inflyttning hösten 2015.

 

Nyligen kontrakterades spelutvecklaren Avalanche Studios på 3 000 kvm fördelat på två och ett halvt våningsplan. Nu tillkommer ytterligare ett företag i samma bransch.

 

– Paradox Interactive är sedan tidigare hyresgäst hos oss i Skrapan men har ett stort behov av mer yta. Lösningen fanns på Västgötagatan 5. Där erbjuder vi kontor i en fastighet med stark miljöprofil, i toppskick och ett läge som helt klart håller på att bli ett kluster för den här typen av kreativa bolag, säger Per Thiberg, chef fastighetsutveckling och uthyrning på Vasakronan.

Senaste från Redaktionen