20 mars 2023
lördag, 18 oktober 2014 15:55

Aberdeen bygger till Storsjö Torg i Östersund Utvalda

Skrivet av 
alt

Bilden visar utformningen av det nya Storsjö Torg, som har ett trafiknära och lättillgängligt läge intill Storsjö strand i närheten av Östersunds stadskärna. Handelsområdet är en naturlig del i det framväxande utvecklingsområde där Östersunds kommun på sikt planerar cirka 800 bostäder.

 

Aberdeen Fastighetsfond Sverige har tecknat avtal med Karl Hedin och Comfort om totalt 1 939 kvm på Storsjö Torg i Östersund. Med dessa två uthyrningar har det totalt tillkommit fem nya hyresgäster på cirka 4 300 kvm under det senaste året. Storsjö Torg börjar nu fyllas upp samtidigt som Aberdeen fortsätter arbetet med att utvidga handelsområdet med ytterligare 5000 kvm.

 

– Vi är glada att Karl Hedin och Comfort etablerar sig vid Storsjö Torg. Dessa två aktörer är välkomna pusselbitar till butiksmixen i ett område med en stark tradition av byggvaror, säger Torbjörn Wallin, fastighetsutvecklare på Aberdeen Asset Management. Karl Hedin hyr ca 1 560 kvm och Comfort ca 379 kvm.

 

Handelsområdet Storsjö Torg utgörs idag av 15 000 kvm volymhandel fördelat på Willys, Dollarstore, Mekonomen, ÖoB, Skutans motor och Granngården. Under hösten kommer Aberdeen att färdigställa ytterligare 5 000 kvm tillkommande ytor. Detta innebär bland annat att befintliga byggnader byggs ut och byggs om, samtidigt som exteriören uppgraderas genom ny fasad och nya entréer. Vidare anläggs en större och mer rationell parkering.