4 juni 2023
fredag, 10 oktober 2014 15:41

ETTELVA Arkitekter nyanställer

Skrivet av 
alt

                                                                                                      

ETTELVA Arkitekter förstärker teamen med två nya medarbetare, Anita Hansson och Torbjørn Våge.

Anita Hansson kommer närmast från Tengbom där hon har arbetat i 4,5 år, främst med bostäder. Hon har även varit anställd på Trivselhus i två år där hennes huvudroll var att göra unika hus efter kundens önskemål.

 

– Att sitta med beställaren och få ta del av folks liv och behov är det jag uppskattar mest med att vara arkitekt. Jag tycker om den mänskliga aspekten, att få ge form åt någons dröm, säger Anita Hansson.

 

Anita Hansson är utbildad på Arkitekturskolan KTH i Stockholm och tog examen 2009. På KTH skolades hon i en konceptuell studio och hon ritar gärna konceptdriven arkitektur. I sina projekt lägger hon stor vikt vid axlar för genomsikt och kommunikation, samt planerar utifrån ljus och funktion. Hon ser ETTELVA som ett sympatiskt och prestigelöst arkitektkontor. Hon beskriver projekten som inbjudande med stor variation. Anita Hansson kommer att arbeta i team Bostad på ETTELVA.

Torbjørn Våge är nyexaminerad arkitekt från Norge och team Kommersiellts nyaste medarbetare. Han studerade arkitektur på Norges Tekniska och Naturvetenskapliga Universitet i Trondheim och kommer ursprungligen från Tønsberg utanför Oslo. Vånge har tidigare varit anställd på Spir Arkitekter där han fick bred kunskap genom att arbeta med både stadsplanering, utbyggnader av bostäder, illustrationer och projektering av ett kulturhus.

 

Han sökte sig till ETTELVA Arkitekter på grund av den stora bredden i projekten och den varierade sammansättningen av medarbetare. Han säger:
– Det är en bra mix av uppdrag med både innovativa projekt och stora återkommande avtal, som med BMW. Jag ville arbeta på ett etablerat kontor med många stora kunder där nyexaminerade arkitekter arbetar tillsammans med erfarna veteraner. Det gör ett kontor flexibelt och man kan dra nytta av de erfarenheter och den kunskap som de som har arbetat länge besitter, samtidigt som man får med de ungas driv och engagemang.

 

ETTELVAs blandning av arkitekter och byggnadsingenjörer lockade också Torbjørn Vånge som menar att:

– Det är viktigt att få med ingenjörer genom hela processen från koncept till arbetshandlingar. Den blandningen var något jag saknade på skolan, där är arkitekter och ingenjörer helt separerade. Det är synd eftersom man har stor nytta av varandra.