19 april 2024
måndag, 06 oktober 2014 11:46

Cityhold köper projekt i Hamburg

Skrivet av 
alt

Cityhold köper kontorsprojektet  Burstah om 18 000 kvm i centrala Hamburg.


alt

Berith Kübler, chef för Cityhold i Tyskland.



Cityhold Group, ägt av Första och Andra AP-fonderna, ökar sitt engagemang i Tyskland genom att förvärva projektet ”Großen Burstah” i Hamburg från Frankonia Eurobau AG. Byggnaden ligger i Nicolai Viertel – ett distrikt i centrala Hamburg nära stadshuset – och förvärvet är en off market-affär där JLL och Hogan Lovells medverkade som rådgivare till Cityhold. Förväret innebär att Cityhold utökar sin portfölj i Tyskland till 300 MEUR (cirka 2,7 Mdr kr).
    

– Vi är glada att vi genomfört ytterligare en investering i Hamburg inom en månad efter förvärvet av Atlantic Haus. Det visar vårt engagemang för Tyskland som en investering marknad och vi planerar att expandera ytterligare. Burstah är en högkvalitativ byggnad i ett utmärkt läge i centrum av Hamburg som perfekt uppfyller våra investeringskriterier, säger Berith Kübler, chef för Cityhold i Tyskland.

 

Großen Burstah omfattar åtta våningar med en total uthyrbar area brutto om cirka 18000 kvm, varav 80 procent kontor och 20 procent detaljhandel. Dessutom innehåller byggnaden 100 p-platser i tre plan under jord.

 

Fastigheten ska färdigställas under våren och för närvarande är 75 procent av ytorna bokade, bland annat av Funke Medien som publicerar Hamburger Abendblatt den största tidningen i regionen. Bland butikshyresgästerna kan nämnas Habitat och dm apotek. Fastigheten är precertified enligt LEED Gold.

 

Första och Andra AP-fonderna har öronmärkt cirka 500 MEUR i eget kapital för Cityhold i ett inledande skede. Kapitalet är främst avsett för långsiktiga investeringar i kärnkontorsfastigheter i större europeiska städer. Investerings platser hittills inkluderar London, München och Hamburg. Den nuvarande portföljen uppgår till ett sammanlagt värde av cirka 900 MEUR (cirka 8,2 Mdr kr).