25 april 2024
torsdag, 02 oktober 2014 14:35

Exerton gör sin första affär

Skrivet av 
alt

Håkan Bryngelson och Mounir Tajiou har startat ett nytt långsiktigt fastighetsföretag.


Fastighetsbolaget Exerton AB, som etablerades den 1 september, har genomfört sitt första förvärv och tillträtt två mindre fastigheter i Sollentuna, om cirka 5 800 kvm, innehållande ytor för kontor, handel och lager.

 

Exerton är ett nytt och planerat långsiktigt svenskt fastighetsbolag som har grundats av Mounir Tajiou och Joakim Einarson tillsammans med Håkan Bryngelson, Sverker Thufvesson och ett begränsat antal svenska institutioner och professionella investerare. Exerton kommer att ta in totalt cirka 1,4 Mdr kr i eget kapital i tre kapitalanskaffningar, varav den första nu är stängd.

 

– Vi har på relativt kort tid attraherat det kapital vi önskade, och är stolta över vilka investerare som givit oss förtroendet. Det är även glädjande att vi har kunnat genomföra vår första affär som uppfyller vår strategi att förvärva kommersiella fastigheter i tillväxtstäder med potential över tid. Vår ambition är att med moderat belåning stadigt växa under det närmaste decenniet i takt med att vi finner lämpliga fastigheter, säger Mounir Tajiou, grundare och vd för Exerton.

 

Medgrundare och ordförande i Exerton är Håkan Bryngelson. Han säger:
– Jag ser fram emot att vara med och bygga upp ett nytt långsiktigt fastighetsbolag med höga ambitioner vad gäller bolagsstyrning, transparens, rapportering samt operativ och finansiell kontroll. Detta tillsammans med långsiktigt hållbara affärer tror vi är, och blir, allt viktigare.

 

I en kommentar kan sägas att herrarna Mounir Tajiou, Joakim Einarson, Håkan Bryngelson och Sverker Thufvesson har funnit en ny gemensam plattform i nya Exerton efter att tvingats bort eller frivilligt lämnat äldre plattformar.

 

Bryngelson har tidigare varit vd för Vasakronan och han har haft tunga styrelseposter i Kungsleden, Hemsö och Tengbom. Tajiou har närmast, lite överraskande, lämnat vd-skapet i Granen Fastighetsutveckling, för att bli ny vd i Exerton. Till sist  har Joakim Einarsson fått en ny roll som utvecklingschef i Exerton, efter ett förflutet i bland annat Drott, Fabege, Granen och Catella. Ett undantag i sammanhanget är Sverker Thufvesson,  som kvarstår som vd i Lancelot Holding, när han blir partner i Exerton.

 

Slutligen ska nämnas att i Exertons styrelse sitter även Stefan Eklund från Söderberg & Partners, med uppgiften att tillföra Exerton nytt privat investeringskapital. SF