18 april 2024
torsdag, 04 september 2014 12:48

ETTELVA förstärker sina team med två nya medarbetare

Skrivet av 
alt

                                                                                         

ETTELVA Arkitekter har rekryterar två nya arkitekter. Den ena är Anna Ahlstrand (bilden t v) som är planarkitekt och nyaste tillskottet i team Stadsbyggnad. Hon kommer närmast från Botkyrka kommun och har innan dess arbetat för Eskilstuna kommun.

 

I Botkyrka arbetade Anna Ahlstrand huvudsakligen med detaljplaner, men även med översiktsplanen för Botkyrka samt framtagandet av stadsbyggnadsidéer för Framtid Alby. I projektet togs idéer för upprustning och modernisering av miljonprogrammet fram.

 

– Jag ville jobba i Botkyrka särskilt för att arbeta med utveckling av miljonprogrammen. Där finns en social aspekt som är mycket viktig. Den största utmaningen är att de människor som bor i miljonprogrammen nu ska kunna bo kvar och fortfarande känna sig hemma. Många av de boende är väldigt stolta över sitt område, säger Anna Ahlstrand.

 

Som gott exempel på bra stadsplanering nämner hon Barcelona.

 

– I Barcelona finns ett levande stadsrum med många mötesplatser, människor umgås på gatan. Dessutom har staden en bra skala med stadsrum anpassade för människan.

 

På ETTELVA vill hon gärna utveckla samarbetet mellan teamen för att kunna driva hela projekt från tidiga skeden i planprocessen till färdiga byggnader.

 

Sanna Edqvist (bilden t h) är ny medarbetare i team Bostad på ETTELVA Arkitekter. Hon har nyligen tagit examen från Arkitekturskolan KTH och praktiserade på Norrtälje kommun och Love Arbén Arkitektkontor under studietiden. På ETTELVA kommer hon främst att arbeta med bostäder men också förstärka team Stadsbyggnad vid behov.

 

– Jag sökte mig till ETTELVA eftersom det är ett intresserat och aktivt kontor som engagerar sig i arkitekturdebatten.