18 maj 2021
tisdag, 19 augusti 2014 18:24

Atrium Ljungberg hyr ut i Hagastaden

Skrivet av 
alt

Atrium Ljungbergs Blästern 6, 11 och 13 i Hagastaden, Stockholm.

 

Atrium Ljungberg tecknade under juli kontrakt med den nordiska kommunikationskoncernen Nordic Morning om 3 500 kvm i fastigheten Blästern 6 på Gävlegatan i Hagastaden, Stockholm. Den 1 januari 2015 flyttar koncernen sitt holdingbolag och fyra av sina byråverksamheter, med totalt cirka 225 medarbetare till Gävlegatan. Dessutom har flera av Atrium Ljungbergs befintliga hyresgäster i stadsdelen valt att utöka sina lokalytor och fortsätta växa i området. Totalt handlar det om cirka 2 000 kvm i fastigheterna Blästern 6 och Härden 1i4 samt i närbelägna fastigheten Roddaren på Kungsholmen.

 

– Vi är stolta över att Nordic Morning väljer Hagastaden och oss. De blir ett spännande tillskott till ett mycket expansivt område. Det är också glädjande att våra nuvarande kunder expanderar och fortsätter utveckla sina verksamheter här. Det befäster vår uppfattning att området är ett av Stockholms hetaste för kontorsetablering, säger Camilla Lemnell, marknadsområdeschef på Atrium Ljungberg.

 

Atrium Ljungberg är en betydande aktör i Hagastaden där bolaget äger och förvaltar fastigheterna Blästern 6, Blästern 11, Blästern 13 och Härden 14 om totalt drygt 86 000 kvm uthyrbar yta. Fastigheterna är äldre industrifastigheter från 1930-talet, som är om- och tillbyggda till moderna kontorslokaler med bevarad industriprägel.

 

Atrium Ljungberg har ytterligare utvecklingsmöjligheter i området genom en markreservation på cirka 36 000 kvm invid Solnavägen.

 

– Det som håller på att ta form i Hagastaden ger stora möjligheter för samarbeten mellan näringsliv och universitet, hälso- och sjukvård och allt fler företag och organisationer upptäcker det. Här skapas något unikt som många vill vara en del av, avslutar Camilla Lemnell.