19 april 2024
måndag, 18 augusti 2014 17:07

Peab bygger hyresrätter åt Tornet i Järfälla

Skrivet av 
alt

Tornets 120 nya lägenheter i Järfälla uppförs i åtta 5-6-våningshus vilka kopplas samman två och två med trapphus och hiss.


Peab har fått uppdraget att bygga 120 hyreslägenheter i Järfälla, Stockholm. Beställare är Tornet och kontraktssumman uppgår till 155 Mkr. De nya bostadshusen uppförs i ett befintligt område och bidrar till att modernisera området som består av bostäder från 50- och 60-talet.

 

– Vi är mycket glada att vi får möjligheten att vara med och hjälpa Tornet i utvecklingen av sitt fastighetsbestånd i Stockholm. Vi fick förtroendet att komma in i ett tidigt skede i projektet och gemensamt med Tornet skapa de bästa förutsättningarna för projektet. Nu återstår för Peab att göra verklighet av den framtagna produkten, säger Mikael Hallengren, regionchef Peab.
 

Totalt blir det 40 tvåor om 55 kvm, 40 treor om 64 kvm och 40 fyror om 82 kvm. Alla lägenheter får hög standard vad gäller såväl inredning/utrustning som energieffektivitet och säkerhet. Individuell mätning av varmvatten är standard liksom balanserad till- och frånluft med värmeåtervinning. Inflyttning är planerad till januari-februari 2016 och augusti-september 2016

 

– Vi är mycket nöjda och glada över att få bygga hyresrätter i Järfälla. Vi har ett gott samarbete med kommunen och är beredda att satsa vidare i fler projekt, säger Göran Wendel, vd Tornet.

 

Tornet avser att genom Tornet Bostadsproduktion AB årligen färdigställa 500 till 750 hyresrätter. I första hand ska nyproduktionen ske i Stockholms/Mälardals-, Göteborgs- och Öresundsregionen. Tornet Bostadsproduktion ägs av Folksam, Riksbyggen, Fabege och Peab.