25 april 2024
onsdag, 12 mars 2014 18:39

Jacob Blom blir HR-direktör för NCC

Skrivet av 
alt

                                                                              
Jacob Blom (bilden) blir ny HR-direktör för NCC.  Han har drivit flera stora HR-projekt i olika chefsroller såväl inom NCC-koncernen, på NCC i Danmark som i andra större företag. Bland annat har han haft chefspositioner inom HR på danska teleoperatören TDC samt på Merck Sharp & Dohme i både Danmark och i Sverige.  Sedan november förra året har Jacob Blom varit tillförordnad HR-direktör på NCC.

 

Human Resources, HR, är ett strategiskt område för NCC koncernen. Det handlar bland annat om behovet av att attrahera rätt kompetenser för framtiden, att arbeta med att effektivisera system och processer och att utveckla NCC:s ledarkompetenser. Ett annat viktigt område är säkerhet runt om på NCC:s arbetsplatser.

 

– Jag ser fram emot de spännande utmaningar som ligger framför NCC inom HR. Vi ska vidareutveckla processer och system och bygga vidare på den organisation som NCC har med kompetenser som bidrar till att vi uppnår våra mål, säger Jacob Blom.

 

Han fortsätter:
– NCC har en nollvision och vi har kommit långt när det gäller arbetsmiljö och säkerhet på våra arbetsplatser, men antalet olyckor måste fortsatt gå ned. Vi ska därför fortsätta att arbeta utifrån vår nollvision och göra allt vi kan för att skapa säkra arbetsplatser överallt och varje dag.