20 april 2024
söndag, 16 februari 2014 22:24

Tengelin blir vd för Sveafastigheter

Skrivet av 
alt

                                                                                          

Den 1 april tillträder Johan Tengelin (bilden) som vd för Sveafastigheter. Han kommer närmast från GE Capital Real Estate där han innehaft ledande befattningar sedan 2004 och varit vd för den nordiska verksamheten sedan 2010. Dessförinnan var Tengelin projektledare inom Corporate Finance och delägare i Carnegie Investment Bank.

 

– Jag är mycket nöjd över rekryteringen av Johan Tengelin som för med sig viktiga erfarenheter av att leda och utveckla en högpresterande investeringsorganisation samt en bevisad förmåga att genomföra framgångsrika fastighetsaffärer, säger Peter Leimdörfer, styrelsens ordförande.

 

Johan Tengelin efterträder Patrick Gylling som valt att fokusera på investeringsverksamheten i Finland. Från 1 juni 2014 kommer Gylling tillsammans med Jonas Ahlblad och Matti-Pekka Sävelkoski fortsätta att bistå Sveafastigheter på fristående basis som rådgivare för huvuddelen av Sveafastigheters bestånd i Finland. Sveafastigheters kontor i Finland kommer som en konsekvens av detta att avvecklas.