24 september 2023
fredag, 20 december 2013 19:09

Grön Bostad fortsätter att växa

Skrivet av 
alt

ByggVesta inledde nyligen bygget av kvarteret Kosterhavet i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. Det kommer innehålla 204 hyresrätter, varav 133 studentlägenheter.

 

alt

Kristina Sawjani, transaktionsvarig på AFA Fastigheter.

 

alt

ByggVestas koncernchef Fredrik Arpe.

 

Grön Bostad fortsätter att växa med ytterligare 550 gröna lägenheter i fem fastigheter belägna i Stockholm, Uppsala respektive Västerås. Bolaget som ägs gemensamt av AFA Fastigheter och ByggVesta utökar därmed sitt innehav till 1850 lägenheter i svenska storstäder. Husen ska byggas under den kommande tvåårsperioden enligt ByggVestas koncept Egenvärmehus.

 

Enligt Rickard Backlund, vd för Grön Bostad, syftar affären till att väsentligt utöka Grön Bostads bestånd av långsiktigt hållbara hyresfastigheter. Han framhåller att bolaget vill verka som pådrivare av utvecklingen med investeringar i fastigheter med mervärden för både boende och samhälle.

 

ByggVestas koncernchef Fredrik Arpe ser fortsatt expansion framför sig:
 – Det är glädjande att vårt och AFAs goda samarbete utvecklas vidare i Grön Bostad. Affären ger Byggvesta möjligheter att fortsätta vår starka expansion de kommande åren, för att stärka vår position som ledare för utvecklingen av hyresrätter i Sveriges tillväxtorter.

 

– Det är roligt att vi nu kan utöka Grön Bostad med ytterligare fastigheter med samma gröna inriktning som tidigare. Det känns extra positivt att vi bidrar till att ytterligare ett hundratal studentlägenheter tillskapas Stockholms studenter – något som är avgörande för framtiden, avslutar Kristina Sawjani, transaktionsvarig på AFA Fastigheter.