24 september 2023
onsdag, 18 december 2013 20:44

Nytt center för innovationer på KTH

Skrivet av 
alt

Center för innovationer, KTH. Idéskiss BSK Arkitekter AB.

 

Akademiska Hus investerar 67 Mkr i ett center för innovationer som ska stärka KTH Campus i Stockholm och skapa strategiskt viktiga samarbeten mellan näringslivet, regionen och högskolans studenter, forskare och lärare.

 

Det är Kungliga Tekniska högskolans (KTH) före detta administrationsbyggnad som nu ska byggas om till ett toppmodernt center för innovationer. I byggnaden ska fyra organisationer med anknytning till innovation och entreprenörskap etablera sig: OpenLab, Stockholms Akademiska Forum (StAF), Entreprenörskapsforum och KIC Inno Energy.

 

– Centret är tänkt att bli en viktig knutpunkt för innovation, entreprenörskap och strategisk samverkan, säger Peter Gudmundson, rektor för KTH.

 

Den vackra, gamla tegelbyggnaden har ett attraktivt och strategiskt läge vid Valhallavägen. Huset, som är cirka 3000 kvm, ska byggas om till ett flexibelt och modernt utbildnings- och kontorshus med café, utställningsmöjligheter och studios.

 

– Vi är mycket glada över samarbetet inom Universitetshuvudstaden Stockholm och att vi kan skapa denna centralt belägna mötesplats, där närinslivets och regionens företrädare får träffa akademin, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Region Stockholm.

 

Byggstart beräknas ske januari 2014 med inflyttning ett år senare.