Skriv ut denna sida
tisdag, 17 december 2013 20:07

Skanska investerar 680 Mkr i Tyfonen, Malmö

Skrivet av 
alt

Story Hotel hyr drygt 4 000 kvm i Tyfonen, Malmö.

 

Skanska investerar 680 Mkr i det nya projektet Tyfonen i Malmö. Första hyresgästen är Story Hotel som har tecknat ett 15-årigt hyresavtal om 4 200 kvm. Byggnaden, som blir 14 våningar och totalt 22 000 kvm, kommer att innehålla publika ytor samt kontor och hotell. Byggkontraktet är värt 480 Mkr och kommer att ingå i Skanska Sveriges orderingång för fjärde kvartalet 2013. Planerad byggstart sker i vår och hotellet beräknas kunna öppna under 2016.

 

Tyfonen är belägen på Universitetsholmen i korsningen Nordenskiöldsgatan/Stora Varvsgatan med ett fantastiskt vattenläge och Malmö C med Citytunneln finns inom tre minuters promenad. Skanska har tidigare utvecklat kontorsfastigheterna Hjälmarekajen, Citykajen, Hovrätten och Bassängkajen i området. Sedan sommaren 2012 pågår även byggnationen av Malmö Live som kommer att inrymma en kongress, konsert och hotellanläggning samt bostäder och kontor.

 

– Tyfonen var ett självklart val för vår etablering i Malmö. Både läget och det sammanhang byggnaden erbjuder är oslagbart. Story kommer att erbjuda 98 rum, restaurang, café, bar och lobby samt en skybar med Malmös bästa utsikt, säger Sören Hullberg, vd och delägare för Story Hotel Holding AB.

Senaste från Redaktionen