24 april 2024
onsdag, 11 december 2013 19:52

Lindblom, Sundevall och Valassi förstärker Hemfosa

Skrivet av 
alt

Nya ledamöter i Hemfosas styrelse: Anneli Lindblom, Caroline Sundewall och Ulrika Valassi.

 

Som ett led i att förbereda Hemfosa för en börsnotering förstärker bolaget styrelsen med tre nya ledamöter; Anneli Lindblom, Caroline Sundewall och Ulrika Valassi. De nya ledamöterna tillför kompetens inom områden såsom IFRS-redovisning, kredit- och riskhantering samt styrelsearbete i börsnoterade bolag. Övriga ledamöter i styrelsen är Bengt Kjell (ordförande), Jens Engwall, Magnus Eriksson och Daniel Skoghäll.

 

Anneli Lindblom, född 1967, är ekonom och verksam som CFO i börsnoterade Acando. Caroline Sundewall, född 1958, är civilekonom och driver egen verksamhet inom rådgivning och verksamhetsutveckling och har tidigare haft ledande positioner inom såväl bank- och finanssektorn som affärsmedia. Ulrika Valassi, född 1967, är civilekonom och verksam som CEO i Au Management och har en bakgrund som kreditchef i Landshypotek samt inom SEB med seniora positioner inom kredit- och riskfunktionen.

 

Bolagsstämman beslutade även att ändra bolagets firma från Hemfosa Holding AB till Hemfosa Fastigheter AB. Dessutom fattades ytterligare ett antal beslut för att förbereda Hemfosa för en framtida börsnotering, bland annat om att omvandla bolaget från privat till publikt bolag samt att införa ett så kallat avstämningsförbehåll i bolagsordningen för att kunna ansluta bolagets aktier till Euroclear Sweden.