19 april 2024
torsdag, 05 december 2013 19:29

SSM och Alecta köper i Solna

Skrivet av 
alt

Mattias Roos, vd på SSM Bygg och Fastighets AB.

 

SSM Bygg & Fastighets AB och Alecta har genomfört sitt tredje fastighetsförvärv inom ramen för bolagens gemensamma joint venture bolag. Fastigheten som förvärvats är Kv Slingan 1 i Solna och säljare är Estancia Fastigheter AB. Sedan tidigare äger SSM och Alecta Rosteriet i Liljeholmen bestående av 225 lägenheter och Kv Trubaduren i Solna, med projektnamnet The Lab, bestående av cirka 285 lägenheter. Försäljningen genomfördes som en off market-affär, där Falkenborn Advokatbyrå företrädde SSM och Alecta.

 

Den befintliga byggnaden på fastigheten används idag för kontor och lager. SSM Bygg & Fastighets AB planerar nu att tillsammans med kommunen utveckla en ny detaljplan för bostadsändamål. När den vunnit laga kraft ska byggnaden rivas och ersättas av cirka 15 000 kvm BTA bostäder samt en kommersiell bottenvåning mot gatumiljön.

 

Fastigheten har adress Råsundavägen 166-168, vilket är ett centralt läge i Solna med direkt närhet till både Solna och Sundbyberg. Projektet kommer att innehålla mellan 170 och 200 lägenheter om 1-4 ROK. Fastigheten ägs och förvaltas sedan den 1 oktober av SSM Bygg & Fastighets och Alectas gemensamma bolag Fastighets AB Slingan.

 

– Telefonplan och området Gyllene Ratten i Hägersten är exempel där vi varit med och drivit utvecklingen mot en tät och attraktiv stadsmiljö. Förvärven av Kv Slingan och Kv Trubaduren ger oss nu möjlighet att bygga fler bostäder för stockholmare som vill bo nära stadens puls säger Mattias Roos, vd på SSM Bygg och Fastighets AB.