29 januari 2023
torsdag, 28 november 2013 19:29

Aberdeen uppdaterar galleria i Linköping

Skrivet av 
alt

Aberdeen gör en omfattande uppdatering av Galleria Filbyter.

 

Handeln i Sverige har de senaste åren genomgått en dramatisk period. Nya konsumtionsmönster, höga krav från konsumenter och en mer konkurrenskraftig e-handel har förändrat förutsättningarna för många köpcentrum. Färre aktörer vågar göra investeringar utanför de tre storstadsregionerna, men Aberdeen Asset Management går mot trenden och investerar i en omfattande uppdatering av den anrika handelsplatsen Galleria Filbyter i centrala Linköping, där mode- och heminredningskedjan Lexington nyligen öppnat en konceptbutik.

 

– Vi har valt att investera i Galleria Filbyter eftersom vi såg att den anrika handelsplatsen behövde en uppdatering för att fungera som en passande inramning till de exklusiva varumärken som vi är så stolta över att ha som hyresgäster. Vi har bland annat lagt in nya golv, skapat nya mötesplatser med sittgrupper, allt utformat till en välkomnande interiör. Utvändigt har fasaden mot Stora torget renoverats och entrén till gallerian har tydliggjorts, säger Henric Samuelsson, Förvaltningsansvarig på Galleria Filbyter.

 

I Galleria Filbyter finns idag 17 butiker/restauranger/caféer. Varumärken som Boomerang, Peak Performance, Gant tecknar tillsammans med Lexington bilden av den moderna och lyxiga Galleria som Filbyter nu förvandlas till.