29 januari 2023
tisdag, 26 november 2013 20:15

NP3 köper för 100 Mkr

Skrivet av 
alt

Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter.

 

NP3 Fastigheter köper fem logistik- och industrifastigheter om totalt drygt 17 000 kvm i Luleå, Umeå, Sundsvall och Östersund. Det underliggande fastighetsvärdet är cirka 100 Mkr.
Affären finansieras med en riktad nyemission till säljarna som är norrländskt knutna företagare knutna till North Investors-koncernen.

 

Fastigheterna ligger i attraktiva logisiktlägen intill E4 och E14/E45. NP3 äger sedan tidigare fastigheter i orterna förutom Luleå där förvärvet blir starten på ett nytt marknadsområde. Fastigheten i Luleå omfattar cirka 6 000 kvm.

 

Förvärvet i Östersund gäller fastigheten Trucken om 4 500 kvm i Lillänge, precis intill NP3:s tidigare fastigheter. I Sundsvall tillkommer cirka 5 000 kvm, vilket stärker Sundsvall som NP3:s största marknadsområde.

 

– Vi är väldigt glada över att gått i mål med denna affären då vi ser det som en typisk NP3 affär. Fastigheterna ligger i väldigt bra lägen för verksamheterna, i stort sett fullt uthyrt och det är i snitt långa hyresdurationer säger Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter.

 

NP3 tillträder fastigheterna 2 december 2013.

 

– Med affären så kommer vi nu in i Luleå och stärker oss i flera andra marknadsområden. Vi ser framförallt förvärvet i Östersund som väldigt spännande då fastigheten har ett mycket bra affärsläge i Lillänge men som idag är en väl fungerande logistikfastighet, över tid så tror jag att det finns ett stort förädlingsvärde och då inte enbart i Östersund utan även på andra orter, avslutar Andreas Nelvig.