20 april 2024
onsdag, 20 november 2013 16:51

Nordika köper Visby Galleria

Skrivet av 
alt
Coop i Visby Galleria har nyligen byggts om. Bild: KF Fastigheter

 

Nordika Fastigheter köper Visby Galleria av Coop Gotland. Gallerian ligger i bästa handelsläge i Visby och har en stark hyresgästmix med bland annat H&M, Stadium, Apoteket, McDonalds samt Coops senaste stadsnära dagligvarukoncept.

 

Coop Gotland har påbörjat en omfattande modernisering av Gallerian i Visby som Nordika nu förvärvar. Totalt har cirka 50 Mk rinvesterats i butik och fastighet. Nordika kommer fortsätta utvecklingen av fastigheten samt hyra ut kvarvarande vakanta lokaler om drygt 20 procent till ytterligare hyresgäster. Fastigheten har cirka 12 000 kvm uthyrbar yta.

 

– Coop Gotland har gjort ett jättejobb med att ställa om fastigheten till ett uppdaterat format och att skapa en bra handelsplats. Den resa som Coop påbörjat ska vi arbeta vidare med och ytterligare förbättra uthyrningsgraden och komplettera med fler bra handlare. Vi kommer även fortsätta utvecklingen av fastigheten och tydliggöra Gallerian som det naturliga valet när kunder tänker handel i Visby säger Jonas Grandér, Nordikas vd och grundare.

 

– Det känns skönt att få lämna över staffetpinnen till Nordika, så vi kan fokusera på att göra det vi kan bäst – att sälja dagligvaror. Coop genomför för närvarande en ambitiös omdaning av sina handelsplatser och butiker för att ligga i framkant och möta våra kunders behov och önskemål. Då är det skönt att kunna överlåta förvaltning och utveckling av Gallerian till en professionell och nytänkande ägare som Nordika, säger Richard Hedsand, vd för Coop Gotland.

 

Broadway & Partners initierade affären och har agerat rådgivare i transaktionen. Efter tillträdet ska Broadway & Partners arbeta vidare med uthyrning i Gallerian för Nordikas räkning.

 

MAQS har varit Coops legala rådgivare i transaktionen.

 

Nordika är ett svenskt fastighetsbolag med fokus på hållbar långsiktig riskjusterad avkastning genom aktiv förvaltning. Bolaget har fastigheter till ett värde om ca 1,2 Mdr kr där hälften av tillgångarna ligger i Stockholm och övriga fastigheter ligger i bra regionala städer. Nordika har huvudsakligt fokus på investeringar i Sverige men kan även investera i Danmark och Finland. Nordika är kapitaliserat av svenskt och finskt pensionskapital.