1 juni 2023
måndag, 18 november 2013 17:48

Ytterligare ett IT-företag till Diligentias Sveavägen 44

Skrivet av 
alt

Snart omfattar Sveavägen 44 totalt 50 000 kvm kontor, hotell, bostäder, butiker och restauranger.

 

Diligentia har tecknat ett hyresavtal med mjukvaruföretaget SAP Sverige AB. Avtalet omfattar 2 200 kvm på Sveavägen 44 i Stockholm, där Diligentia totalt utvecklar 50 000 kvm kontor i kombination med butiker, hotell, bostäder och restauranger.

 

Under lokalsökningsprocessen har SAP företrätts av Jones Lang LaSalle.

 

– Vi hade tre viktiga kriterier för vårt val av nytt Sverige-kontor: ökad tillgänglighet för våra kunder, partners och medarbetare; en arbetsmiljö som främjar vårt teamövergripande samarbete mellan innovativa IT-områden samt byggnadens höga miljöklassning. Våra medarbetare är mycket positiva till de nya lokalerna vi kommer nu att få något av en nystart när vi flyttar in till city från Alviks strand, säger Mattias Ström, ekonomichef på SAP Svenska, avslutar Mattias Ström.

 

När SAP flyttar in i fastigheten är fyra av fem hyresgäster IT-bolag på frammarsch.

 

– Vi har inte medvetet riktat in oss mot IT-företag som hyresgäster, men det är heller ingen slump utan vi hoppas snarare på en ihållande trend. Inte nog med att fastigheten i sig kommer att bli otroligt energieffektiv, vi ser även till värdet av de flexibla lösningar som skapas, vilka möjliggör en ommöblering istället för en ombyggnation om det uppstår förändrade behov hos våra hyresgäster, säger Markus Pfister, fastighetschef på Diligentia.

 

SAP:s nära 160 medarbetare kommer vid inflyttning kunna samverka med bland andra Klarna, RaySearch, Arbetsgivarverket, King och det nya hotellet som öppnas av Nobiskoncernen.