25 juli 2021
torsdag, 14 november 2013 18:59

Skoogs utvecklar i Piteå för 300 Mkr

Skrivet av 
alt

Skoogs förnyar Piteå stadskärna med nya butiker och lägenheter.

 

I dagarna börjar Skoogskoncernen förbereda byggstarten för Träkronan, det vill säga kvarteret runt gallerian Småstaden, mitt i centrala Piteå. Det handlar om barktäckning inför kommande markarbeten och förstärkningar av befintlig byggnad. Byggstart av den kommersiella delen, som bland annat omfattar handelsytor för ett 30-talt butiker, börjar efter årsskiftet. Totalt beräknas Skoogs investera cirka 300 Mkr i Träkronan, som under byggtiden kommer att sysselsätta drygt 100 personer. Projektets arkitekt är BSK i samarbete med Ruda.

 

– I dessa dagar klappar våra hjärtan extra hårt för Piteå. Det känns riktigt roligt att vi nu kan sätta igång och förverkliga det som länge varit en dröm. Det är en stor förmån att få vara delaktig i utvecklingen av Piteå, säger Christina Skoog, vd Skoogs Fastigheter AB.

 

I nästa fas planeras cirka 70 bostäder i direkt anslutning till handelsplatsen, både lägenheter och stadsradhus.

 

– Träkronan kännetecknas av nyskapande gestaltning av butiksytor och galleriagångar. Handelsplatsen kommer att erbjuda en intressant mix av lokala butiker och nationellt kända handelskoncept. Redan innan jul räknar vi med att kunna berätta mer om några av de etableringar som är aktuella, säger Stefan Ruda, projektledare, RUDA Solutions.