Skriv ut denna sida
torsdag, 24 oktober 2013 20:44

Galleria Boulevard invigs

Skrivet av 
alt

Första etappen av Steen & Ströms Galleria Boulevard öppnar idag.

 

Kristianstads butiksutbud ökar rejält när första etappen av Steen & Ströms Galleria Boulevard öppnar idag den 25 oktober. Till gallerian hör även ett strategiskt beläget parkeringshus som tillför över 1 000 parkeringsplatser till stadskärnan.

 

Den första etappen av den nya citygallerian rymmer nya lokaler för drygt 15 butiker, varav Dressmann XL, Tele2 och Zizzi är helt nya hyresgäster för staden. Vidare säkrar ankarhyresgäster som Clas Ohlson, Stadium, Systembolaget samt Coop ett starkt kundflöde.

 

Gallerian har ritats av Charlotte Kristensson på Fojab Arkitekter. När den står helt klar kommer den att innehålla cirka 70 butiker, kaféer och restauranger, en biograf med sex salonger samt ett hundratal bostäder. Kontrakterade butiker för denna etapp är bland andra Cassels, Espresso House, Gina Tricot, Kicks, Kids & Friends, Joy, Panduro Hobby, Uniform och Yöövs Frozen Yoghurt.

 

Att stärka Kristianstad som shoppingstad och vidareutveckla en levande stadskärna har varit den gemensamma utgångspunkten för kommunen och Steen & Ström i detta cityprojekt.

 

– Där varor och människor möts uppstår handel och där människor slår sig ner skapas städer, så har det varit sedan urminnes tider. Vi vill ge människor en anledning att ta sig till city och att vistas där även kvällstid, det gör att kommersiella intressen går hand i hand med stadsutveckling, menar Wilner Anderson, vd för Steen & Ström.

 

Projektteamet arbetar nu med en översyn av antalet etapper och delöppningar för den resterande delen av gallerian. Att dela upp projektet i tre etapper istället för de tidigare två möjliggör att projektet kan hålla den ursprungliga tidplanen med en delöppning i oktober 2014.           

 

Diskussioner förs med ett antal intresserade bostadsexploatörer för kvarter C och ambitionen är att sammanlägga byggandet av gallerians tredje och sista etapp med bostäderna på dess tak.

Senaste från Redaktionen