1 juni 2023
onsdag, 23 oktober 2013 17:44

SSSB inviger nya bostäder på Lappis

Skrivet av 
alt

SSSB har låtit bygga 24 studentbostäder på tillfälligt bygglov på Lappkärrsberget.

 

alt

Chris Österlund, vd för SSSB.

 

Idag inviger Stockholms Studentbostäder (SSSB) och Stockholms stadsbyggnadsborgarråd Regina Kevius 24 nya studentbostäder i Stockholm. Bostäderna ligger i ett det välkända studentbostadsområdet Lappkärrsberget även känt som Lappis, nära Stockholms universitet. Lägenheterna består av 1 rum och pentry i storlek 20-24,5 kvm och hyran är mellan 4 500 och

4 970 kr per månad.

 

De 24 nyproducerade studentbostäderna på Lappis levererades som färdigbyggda moduler och monterades ihop till en byggnad som är fyra våningar hög och rymmer sex lägenheter per våning. Det nya huset är en experimentbyggnad där SSSB testar både ny byggteknik och nya material.

 

– Det är mycket dyrt att bygga studentbostäder, och vi försöker hela tiden att hitta nya vägar för att pressa våra byggkostnader. Detta hus är ett led i SSSB:s arbete för en effektivare byggproduktion, säger Chris Österlund, vd för SSSB.

 

Det nya huset har ett tillfälligt bygglov som gäller i max tio år. I normala fall är tillfälliga bygglov något som SSSB inte använder sig av.

 

– Det pratas mycket om tillfälliga bygglov som en lösning på studentbostadskrisen, men tillfälliga baracker eller båthytter löser inte problemet. Det är fel att lappa och laga med tillfälliga ”lösningar” för att möta ett permanent och ökande behov. I detta fall gör vi ett undantag för att få möjlighet att testa ny byggteknik, säger Chris Österlund.

 

Med dessa bostäder har SSSB i år totalt färdigställt 130 nya studentbostäder.