4 juni 2023
tisdag, 22 oktober 2013 17:36

Spadtag för nya studentbostäder på KTH

Skrivet av 
alt

Bicky Chakraborty, vd Elite Hotels, är byggherre för 58 studentbostäder på KTH. Bild: SandellSandberg.

 

På fredag tar bostadsminister Stefan Attefall ett första spadtag för 58 nya studentbostäder på Kungliga Tekniska Högskolans campus. Initiativtagare och byggherre är entreprenören Bicky Chakraborty, som är vd och grundare till Elite Hotels.

 

Bostäderna är ritade av arkitekten och KTH-alumnen Thomas Sandell. (KTH Alumni Community är en digital mötesplats för de som studerat på KTH. Latinets alumnus, mask., alumnau, fem., betyder elev, plural alumni som i en försvenskad har blivit alumner.)

 

Ceremonin inleds med ett samtal mellan Stefan Attefall, Bicky Chakraborty, Anders Lundgren, förvaltningschef på KTH och Svante Hagman som är chef för NCC Construction Sweden. Samtalet, som leds av studentkårens ordförande Anna Johansson, handlar om det nya studenthuset, vilket bland annat förses med ett glastak, som ska fungera som växthus och där KTH ska bedriva forskning inom till exempel solcellsteknik.

 

De nya lägenheterna är samtidigt del av satsningen på 6 000 nya studentbostäder i Stockholm. Spadtaget på KTH symboliserar därför också byggstarten inom initiativet ”Studentbostadsmässan 2017”. Bakom initiativet står bland andra sju kommuner, länsstyrelsen i Stockholm län, Stockholms läns landsting, KTH och Akademiska Hus.