27 juli 2021
måndag, 21 oktober 2013 18:59

Stellar Holdings, ByggVestas ägare, får unik Leed-certifiering

Skrivet av 
alt
Lars Jonsson, är huvudägare i Stellar Holdings.

 

alt

Nu har Stellar Holdings 387 bostäder fått certifieringen LEED–ND Silver, vilket betyder

att Thornton Place erhållit den högsta certifiering som utdelas av U.S. Green för

byggprojekt i delstaten Washington.

 

alt

Interiör i en lägenhet i Thornton Place, Seattle.

 

alt

Ett torg med butiker och stor biograf i Thornton Place.

 

Stellar Holdings, som är huvudägare till svenska ByggVesta, har erhållit certifieringen LEED–ND Silver för sitt byggprojekt Thornton Place i Seattle, Washington, USA. Certifieringen LEED–ND Silver betyder att Thornton Place erhållit den högsta certifiering som utdelas av U.S. Green för byggprojekt i delstaten Washington

 

Thornton Place omfattar 387 bostäder med LEED-certifiering, cirka 4 650 kvm butiker, en UW medicinsk klinik om cirka 1 850 kvm samt en IMAX-biograf med storskärm.

 

– Med Thornton Place kunde vi skapa en levande gemenskap som inte bara vitaliserar en äldre del av Seattle, utan vi har även skapat en ny stadsdel i staden, säger Tim Ainge från Stellar Holdings.

 

Bert Gregory, ordförande och vd för Mithun, och tidigare medlem av LEED–ND Core Committee, tillägger:
– LEED ND Silver-certifieringen är en anmärkningsvärd prestation, och ett bevis på den potential Thornton Place har för att inspirera och informera om en hållbar stadsdel i Seattle och i hela USA.

 

Stellar Holdings, med huvudägaren Lars Jonsson, är ett familjeägt fastighetsbolag med en diversifierad portfölj i Sverige, i Polen och i nordvästra USA. Företaget, som grundades 1989, har sitt huvudkontor i Seattle, Washington.

 

Stellar Holdings har ett tydligt mål att skapa ökade värden i fastighetsprojekt för investerare med ett starkt engagemang för social och miljömässig hållbarhet i de samhällen som de lever och verkar i.