1 juni 2023
tisdag, 15 oktober 2013 20:41

Riksbyggen storsatsar i södra Stockholm

Skrivet av 
alt

Carl Henrik Appel, regionchef AO Bostad på Riksbyggen.

 

Riksbyggen planerar 1 000 nya bostäder i södra Stockholm till år 2020. Ambitionen är därefter att öka takten ytterligare till 200 nya bostäder per år i söderort. Målsättningen är att bygga hela bostadsområden genom att utgå från människors livsmönster och områdets förutsättningar i en tät dialog med kommuner och invånare. 

 

I satsningen ingår kommunerna Nacka, Tyresö, Huddinge, Haninge, Botkyrka, Södertälje, Salem, Nynäshamn, Nykvarn och stadsdelen Skärholmen i Stockholm. Ett brett utbud av bostäder kommer att byggas däribland speciellt utformade lägenheter för målgrupperna äldre och unga.

 

– Vår satsning i söderort är viktig för Riksbyggen men också för regionen. Att öka takten på byggandet är en förutsättning för Stockholms roll som tillväxtmotor i Sverige. Inte minst är det viktigt att bygga för de unga. Att låta områden växa fram i samverkan med invånarna ger långsiktigt hållbara stadsdelar. Efter inflyttning fortsätter vårt engagemang i fastighet och stadsdel, säger Carl Henrik Appel, regionchef AO Bostad på Riksbyggen.

 

För genomförandet av Söderortssatsningen har Riksbyggen skapat ett nytt marknadsområde där kompetens och erfarenhet från liknande projekt samlats. Utvecklingen ska ske i samverkan med kommuner och invånare enligt den modell som Riksbyggen tagit fram med den danska arkitektfirman Gehl Architects. Den aktiva dialogen säkrar en hållbar stadsutveckling som tar vara på platsens möjligheter och sätter människan i centrum.

 

– Med långsiktighet som ett av våra kärnvärden har vi ett bredare perspektiv, det vi bygger ska vara ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbart. Vi är stolta över att ha en egen förvaltning. När våra kunder gör en av sina största investeringar i livet, oavsett om det är i söderort eller någon annanstans, finns vi kvar för att säkerställa en god förvaltning och bevara bostadens framtida kvalitet, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.