26 juli 2021
måndag, 14 oktober 2013 18:27

SEB bygger hotell i Milano

Skrivet av 
alt
SEB bygger nu snabbt om en kontorsfastighet i Milano till hotell.

 

SEB Asset Management har fått ett bygglov att bygga om den 13-våningar höga kontorsfastigheten Torre Quadra till hotell, en fastighet som är belägen i Sesto San Giovanni, en förort i nordöstra Milano.

SEB planerar att uppgradera kontorsfastigheten, uppförd 1992, och omvandla den till ett hotell för hotellkedjan B & B Hotel, som har tecknat ett 20-årigt hyreskontrakt.

Fastigheten Torre Quadra, ägs av den öppna fastighetsfond SEB ImmoInvest. Redan till våren 2014 beräknas hotellet öppnas.

 

Det 54 meter höga hotellet kommer att erbjuda drygt 190 rum om totalt cirka 5 000 kvm samt ett underjordiskt garage med 50 parkeringsplatser.

B & B Hotel, som är det tredje största företaget med budgethotell i Frankrike, opererar över 270 hotell i Frankrike, Tyskland, Italien, Marocko, Polen, Portugal och i Tjeckien.

– Ombyggnationen och det nya långsiktiga hyresavtalet har tillåtit oss att framgångsrikt bygga om en kontorsfastighet. Under de senaste åren har uthyrningsmarknaden för kontor varit tuff i Milano, säger Axel Kraus, vd för kapitalförvaltning på SEB Asset Management.

 

Fondbolaget SEB Investment Management AB (SEB IM AB), är ett helägt dotterbolag till Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ), ”SEB”. Fondbolaget bildades den 19 maj 1978. Sätet och huvudkontoret ligger i Stockholm.

 

Luxemburg är det internationella navet för SEB:s fonder, vilka är registrerade i 20 olika länder. SEB Asset Managements kunder kommer främst från de nordiska länderna samt från Tyskland, kunder vilka totalt har anförtrott SEB ett kapital om cirka 13,5 miljarder euro i förvaltning. SF