24 april 2024
torsdag, 10 oktober 2013 18:05

Skanska bygger 300 bostäder i Göteborg

Skrivet av 
alt

Skanska är en av nio byggherrar som ska utveckla Nya Hovås, söder om Göteborg.

 

Nu står det klart att Skanska bygger cirka 300 bostäder i den nya stadsdelen Nya Hovås söder om Göteborg. Stadsdelen har utformats efter en öppen dialog med de boende, politiker och andra intressenter. Utbyggnaden av Nya Hovås kommer att pågå under en tioårsperiod med planerad start under 2014. Flera olika byggherrar och fastighetsbolag kommer att delta i utbyggnaden av stadsdelen som totalt planeras rymma cirka 1 200 nya bostäder, varav 250 hyresrätter, och 25 000 kvm verksamhetsyta.

 

Säljare av byggrätterna är Next Step Group, som nu fullt ut kommer att fokusera på den fortsatta utvecklingen av de kommersiella fastigheterna i området. Utöver Skanska ska bostäderna i Nya Hovås utvecklas av Egnahemsbolaget, Familjebostäder, NCC, Sverigehuset, Veidekke, HSB och Tornstaden.

 

I planeringen av det nya området har fokus legat på att få till en levande stadsdel med en mix av bostäder, handel, service, kultur och kontor. Den kommande byggnationen är resultatet av en öppen dialog med allmänhet, handlare och andra intresserade. Med hjälp av över 8 000 förslag och synpunkter har en detaljplan tagits fram på en jämförelsevis kort tid.

 

– Genom att låta de som bor i området, politiker och andra vara med och bidra till utvecklingen av området har man arbetat föredömligt. Skanska har stor erfarenhet av att bedriva modern stadsutveckling och ser fram emot att bidra till det här projektet, säger Lars Henriksson, regionchef Nya Hem, Skanska.

 

I området finns sedan tidigare Origohuset, en stor mötes- och handelsplats med drygt 85 000 besök varje månad. I närheten finns även ridhus, simhall, ishall, fotbolls- och tennisplaner, båthamnar och Göteborgs Golf Klubb.