19 april 2024
onsdag, 18 september 2013 17:38

UGL utnämner Lickerman till koncernchef för DTZ

Skrivet av 
alt

                                                                                                              

UGL meddelar att Tod Lickerman (bilden) har utsetts som ny global koncernchef för DTZ med start den 14 oktober 2013.

 

I ett pressmeddelande säger UGL att utnämningen av Tod Lickerman är en viktig strategisk förändring som kommer att påskynda tillväxten och ytterligare befrämja DTZ:s expansion vars verksamhet nu har en omsättning på över 2 miljarder dollar. DTZ, som nu har 45 000 anställda i 52 länder, ska bli ett fristående ASX-noterat bolag.

 

Tod Lickerman har nästan trettio års av erfarenhet inom fastighetsbranschen och han har tillbringat större delen av sin karriär inom Jones Lang LaSalle Incorporated (NYSE: JLL).

 

Till helt nyligen var Lickerman verkställande direktör för Corporate Solutions (Americas) med ansvar för bland annat utvecklingen av plattformen för integrerade företagstjänster, som portföljstrategier, arbetsplatsanalyser, transaktionstjänster, projektutveckling och facility management. Dessutom har han haft ansvaret för Healthcare Solutions och integrerade fastighets- och anläggningstjänster för sjukvård, offentliga verksamhet och icke-vinstdrivande företag. Han har även ansvarat för FM-verksamheten i Europa.

 

Under sin mångåriga karriär inom fastighetsbranschen har Lickerman haft olika seniora roller med ledaransvar. Han har i många fall spelat en avgörande roll för att implementera innovativa idéer och koncept fram till att etablera framgångsrika företag. Han hade också en nyckelroll i den globala integrationen av LaSalle Partners och Jones Lang Wootton och i utvecklingen av en enhetlig företagskultur och operativ plattform för olika geografiska regioner inom JLL.

 

Tidigare i sin karriär arbetade han under fyra år som Senior Vice President för EQUIS Corporation (EQUIS förvärvades av UGL 2006).

 

UGL:s vd och koncernchef, Richard Leupen säger:

– Vi är mycket glada att tillkännage utnämningen av Tod Lickerman i denna centrala och viktiga roll inom DTZ. Vår förmåga att attrahera en kandidat av Tods kaliber är ett bevis på styrkan och potentialen i DTZ:s plattform. Tod är en veteran i branschen och en begåvad, ledande befattningshavare i toppskiktet. Han delar vår vision om att skapa en världsledare inom fastighetstjänster. Hans omfattande operativa erfarenhet, hans entreprenörsanda och enastående förståelse för behoven hos kunderna blir grunden i det strategiska ledarskap som behövs i nästa fas av DTZ:s utveckling.

 

Tod Lickerman har en Bachelor of Science-examen i arkitektur vid University of Wisconsin och är registrerad arkitekt i delstaten Wisconsin. Han är en aktiv medlem i CoreNet, IFMA, Tradeline och Sourcing Interest Group.

 

Vid tillkännagivandet av utnämningen uppmärksammade Richard Leupen insatsen från DTZ:s avgående koncernchef Robert Shibuya med:

– Bob har varit en viktig medlem i teamet, med ansvar för förvärvet och integrationen av DTZ Holdings plc i vårt bredare utbud av fastighetstjänster för att skapa DTZ:s globala närvaro. Jag vill tacka Bob för hans bidrag inom DTZ och önskar honom framgång i hans fortsatta karriär.