4 juni 2023
måndag, 02 september 2013 15:04

Ericsson investerar stort i Kista

Skrivet av 
alt
Hans Vestberg, vd för Ericsson.

 

alt

Modell på Ericssons ICT-kluster.

 

I dag gav Hans Vestberg, vd för Ericsson, besked om att Ericsson planerar investeringar på sammantaget 5 Mdr kr under de närmaste fem åren i Sverige, där en del är en ny byggnad för forskning och utveckling inom hårdvarudesign i Kista.

 

– Det är mycket positivt att Ericsson planerar nysatsningar i Stockholmsregionen och i Kista. Det visar på Stockholmsområdets konkurrenskraft och stärker vår position inför framtiden. Det understryker också Kistas roll som motor för utvecklingen i Stockholm, och därigenom i Sverige. Det är extra roligt att kunna konstatera att satsningarna i form av en ny byggnad kan innebära nya arbetstillfällen i Stockholm, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd i Stockholm stad.

 

Han fortsätter:

– Bland orsakerna till att företag väljer att investera i verksamhet i Stockholmsområdet finns bland annat att regionen har välutbildad arbetskraft, en god och växande infrastruktur och ett starkt ICT-kluster. Detta är viktiga områden som vi vill behålla och vidareutveckla så att fler företag kan starta, växa och anställa i Stockholm, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd i Stockholm stad.

 

Ericsson planerar att satsa 5 Mdr kr under de närmaste fem åren i Sverige. Satsningarna avser byggnation av två ICT-center i Linköping och i Sigtuna och även en ny byggnad för forskning och utveckling inom hårdvarudesign i Kista.

 

Satsningen stärker Kistas kapacitet framför allt inom ICT och forskning och utveckling vilket också är några av Ericssons kärnområden. (ICT, Information and Communication Technology).