1 juni 2023
fredag, 30 augusti 2013 17:07

Newsec hyr ut 4 500 kvm till Schneider i Frösunda Strand

Skrivet av 
alt
Nu är endast 1 400 kvm vakant i KLP:s Frösunda Strand om totalt 35 000 kvm.

 

Newsec har tecknat ett tioårigt hyresavtal om drygt 4 500 kvm i Frösunda Strand. Hyresgäst är Schneider Electric Sverige som samlokaliserar ett antal enheter i Stockholmsområdet, till fastigheten Solna Haga 2:8, och i och med detta också får ett nytt huvudkontor. Tillträde sker i mars 2014. Fastigheten, som ägs av KLP Eiendom, har en total uthyrningsbar yta om 35 000 kvm, varav 1 400 kvm kontorsyta nu är vakant.

 

David Nicholl, vd för Schneider Electric Sverige AB, säger:

 

– Samlokaliseringen av alla Stockholmskontor och affärsområden innebär att vi får ett nytt huvudkontor med ett strategiskt läge. Vår breda expertis samlas under ett och samma tak vilket gynnar samarbetet mellan olika avdelningar och kompetenser.

 

I samband med att Schneider Electric flyttar ska fastighetens samtliga styr-, regler- och säkerhetssystem samt övriga elprodukter bytas till Schneider Electrics produkter och lösningar – något som kommer att bidra till att fastighetens klimat och energianvändning följs upp och kontrolleras på bästa sätt.

 

– Som global energispecialist är det självklart för oss att ställa höga miljö- och energikrav på de fastigheter vi arbetar i och göra vad vi kan för att bidra till en hållbar utveckling. I Frösunda Strand kommer alla fastighetssystem uppgraderas till högsta klass och ge maximal energieffektivitet och vi får dessutom tillgång till miljövänlig kyla och värme, via en akvifär, avslutar David Nicholl.