29 januari 2023
söndag, 16 december 2012 21:29

Alecta köper hyresrätter i Vällingby Parkstad

Skrivet av 
alt
Danska 3XN vann tävlingen om ett nytt entréhus i Vällingby Parkstad i juni 2010.

 

Alecta har avtalat om att förvärva två fastigheter av Sveafastigheter i Vällingby Parkstad, vilka tidigare var Vattenfalls huvudkontor i Råcksta. Sveafastigheter, som köpte de två kontorsfastigheterna av tyska IVG år 2006 för 725 Mkr, ska bygga om dem till sammanlagt cirka 460 hyresrätter. Ombyggnationen startar direkt efter nyår och beräknas pågå fram till 2014. Catella och Kilpatrick Townsend har varit rådgivare åt Sveafastigheter, medan Falkenborn Advokatbyrå har varit rådgivare åt Alecta. Vad Alecta betalar för de två fastigheterna är inte publikt.

 

– Vi är mycket nöjda med att komplettera vår befintliga fastighetsportfölj med moderna hyresrätter i Stockholmsområdet och samtidigt vara en del av utvecklingen i Vällingby Parkstad. Att förvärva hyresrätter i bra skick och läge har länge varit en prioritering för oss så det känns väldigt bra att vi har kunnat slutföra denna affär, säger Fredrik Palm, chef fastigheter Sverige på Alecta.  

 

Vattenfall flyttade ut hela sin verksamhet i september och i januari 2013 startar ombyggnation av befintliga hus, viss rivning, planering av ny infrastruktur samt byggnation av nya hus.

 

Hela området kommer att få cirka 1 300 bostäder, fördelat på hyresrätter, bostadsrätter, stadsradhus samt närservice, parkering, förskola och skola. Cirka 3 000 personer kommer att bo i området.

Mer i denna kategori: Brostaden köper i Vårby »