24 september 2023
onsdag, 12 december 2012 15:51

Elfstadius slutar som vd på Citycon

Skrivet av 
alt
Johan Elfstadius lämnar oväntat  Citycon.

 

alt

Nils Styf blir t.f. vd för Citycon Sverige.

 

Johan Elfstadius, vd för Citycons svenska verksamhet samt medlem i koncernledningen, lämnar sin position i företaget. Beslutet att lämna posten som vd för Citycon AB är en ömsesidig överenskommelse mellan företaget och Johan Elfstadius. Nils Styf, investeringschef för Finland, Sverige och Baltikum, kommer tills vidare att fungera som chef för den svenska verksamheten.

 

– Jag vill tacka Johan Elfstadius för hans insatser. Han har utvecklat den svenska verksamheten och tagit företaget till nästa nivå. Vi önskar honom lycka och framgång i kommande utmaningar, säger Marcel Kokkeel, vd Citycon Oyj.

 

I ett samtal med Nils Styf, investeringschef, säger han att koncernledningen för Citycon och Johan Elfstadius hade olika syn på Elfstadius roll i Citycon och hur Citycon Sverige skulle utvecklas. Elfstadius själv har en överenskommelse med Citycon som säger att han inte ska uttala sig om varför han lämnar vd-posten.


Citycons fastighetstillgångar är cirka 26 Mdr i Finland, Baltikum och Sverige. Bolagets svenska fastighetsvärde är cirka 7 Mdr kr.

 

Elfstadius hann var vd för Citycon under endast ett år, tidigare har han varit Sverigechef för CBRE och Colliers International.

 

Nils Styf är nu tillförordnad vd tills en ersättare för Elfstadius har rekryterats, en tidpunkt då Styf återgår till sin post som investeringschef. SF/LE