20 april 2024
tisdag, 04 december 2012 19:41

Nokia säljer huvudkontoret

Skrivet av 
alt
Nokias huvudkontor i Espoo omfattar 48 000 kvm.

 

Under tisdagen tecknade fonden Exilion Real Estate I Ky ett avtal med Nokia om att förvärva Nokias huvudkontor för 170 MEUR, cirka 1,47 Mdr kr. Fonden förvaltas av Exilion Capital Oy, vilken ägs av försäkringsbolagen Pensions-Fennia, Keva, Etera Ömsesidig Arbetspensionsförsäkring och Tapiola. Fonden grundades år 2005 för att utveckla indirekta fastighetsinvesteringar för sina institutionella ägare. Före affären förvaltade fonden tre fastigheter i Helsingfors och Ruoholahti, värderade till cirka 210 MEUR.


Fastigheten för Nokias huvudkontor, belägen på Keilalahdentie 2–4, i Keilaniemi, Espoo, omfattar tre byggnader uppförda 1996 och 2001, om totalt 48 000 kvm, exklusive ett garage med 1 250 platser.

 

I ett pressmeddelande säger Exilion att Nokia kommer att teckna ett långt avtal om att hyra samtliga ytor och att försäljningen beräknas vara genomförd före årsskiftet i år.

 

– På grund av kvaliteterna på byggnaderna och hyresavtalet, passar den här fastigheten mycket väl in i vår investeringsstrategi. Vi är stolta över att samarbeta med ett företag som Nokia. Affären nästan fördubblar värdet på fondens fastighetsportfölj. Nu söker vi aktivt fler fastigheter att förvärva för att starta nya fonder, säger Ari Talja, vd Exilion Capital Oy.

 

Efter att Nokia meddelat att bolaget säljer fastigheten för sitt huvudkontor, steg aktien med nära 2 procent. SF