29 januari 2023
torsdag, 15 november 2012 21:21

Larsson: 50 000 nya hyresrätter

Skrivet av 
alt
Borgarrådet Joakim Larsson (M).

 

Stockholms stads budgetfullmäktige pågår för fullt och i sitt inledningsanförande i en debatt om bostadsbolagen och ytterstadsutvecklingen riktade borgarrådet Joakim Larsson (M) fokus på de höga ambitioner som Stockholms stad har för upprustningar och bostadsbyggande. Stockholms bostadspolitiska mål har höjts till att 100 000 bostäder skall byggas till 2030.

 

– Vi håller hög takt i byggandet och omkring hälften av de 100 000 bostäder som vi ska ha byggt till 2030 skall vara hyresrätter. Därutöver har lägenheter som lämnas till bostadsförmedlingen och efter detta har denna förmedling ökat med 20 procent de senaste fem åren. Vi blir alltså bättre på att förmedla de lägenheter vi har samtidigt som vi bygger fler nya hyresrätter själva, säger Larsson.

 

Vid utgången av 2014 kommer Alliansen i Stockholms stad att ha lagt över 14 Mdr kr på upprustningar och nyproduktion av bostäder.

 

– Försäljningar och ombildningar har skapat förutsättningar att rusta upp tusentals bostäder och även bygga nya stadsdelar för att fler ska kunna flytta till Stockholm. Skulle man i stället ha lånat till alla de investeringar vi har gjort de senaste sex åren hade stadens låneskuld nu varit 97 Mdr kr. Ränteutgifterna skulle slagit hårt mot välfärden i Stockholm, framhåller Joakim Larsson.