29 januari 2023
söndag, 11 november 2012 16:53

Skanska bygger Västermalms Atrium

Skrivet av 
alt
Skanskas bostäder i Västermalms Atrium får sedumtak och fasader av ädelputs. Bild JoliArk

 

Området Västermalm på Kungsholmen i Stockholm befinner sig i en spännande utvecklingsfas. Under de närmaste åren kommer området att byta skepnad och få hundratals nya hem. I november säljstartar Skanska ytterligare en etapp med bostadsrätter.

 

På Västermalms strand och Lindhagensterrassen har Skanska sedan tidigare byggt och utvecklat fler än 800 nya hem och ett flertal kontor. Nu är det dags för säljstart av projektet Västermalms Atrium.

 

Husen ligger i samma kvarter som Skanskas och Nordeas nya huvudkontor och ritas av arkitekt JoliArk. Det blir sju våningar höga hus mot Warfvinges väg och ännu högre mot den nyplanerade Lustgårdsgatan. Stilen är modern med miljövänliga sedumtak och fasader av ädelputs. De två bygg-nadernas nockar är förskjutna i förhållande till varandra vilket ger en karaktäristisk skyline och en avskärmad innergård.

 

I en kommentar kan sägas att antalet bostäder i projektet anges till 160. Priserna ligger mellan 2,3 Mkr och 9,9 Mkr med månadsavgifter på 2 900 till 7 900 kr. Boareorna varierar mellan 45,5 och 170 kvm, fördelade på 2 till 7 rum. LE